Strzyżarka Remington Alpha HC 5150 Opinie i Recenzja [2024]

remington hc 5150 opinie

Szybkie podsumowanie recenzji​​​​​

Jeśli szukasz nieskomplikowanej strzyżarki, a Twoim głównym kryterium wyboru jest cena, to Remington Alpha HC5150 Cię nie rozczaruje.

Bez najmniejszych problemów możesz dostać ją za mniej niż 100 zł, dobrze czytasz za mniej niż 100 z!

Jeśli myślisz, że przy tak niskiej cenie, to musi być to jakiś straszny bubel, to jesteś w dużym błędzie.

Oczywiście nie oczekuj takich możliwości i jakości wykonania, jak w kilkukrotnie droższych modelach, ale trzeba przyznać, że Remington ma kilka funkcji, którymi może się pochwalić.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 11/06/2024

Strzyżarka Remington Alpha HC5150 - plusy i minusy

Możliwość przycinania włosów w zakresie od 1 mm do 42 mm

Minimalna długość strzyżenia, jaką możesz uzyskać przy jej użyciu to  1 mm [same ostrza, bez żadnej nasadki], a maksymalna 42 mm [z użyciem nasadki].

2 grzebienie z 15 ustawieniami długości (3-42 mm)

Każda z nasadek oferuje 7 różnych długości przycinania:

  • mała nasadka grzebieniowa: 3/6/9/12/15/18/21 mm
  • duża nasadka grzebieniowa: 24/27/30/33/36/39/42 mm

Na duży minus należy zaliczyć możliwość regulacji długości przycinania tylko, co 3 mm.

Remington HC5150 nasadki

Samoostrzące się ostrza Advanced Steel

Ostrza strzyżarki Remington Alpha HC5150 wykonane zostały ze stali nierdzewnej i co najważniejsze są samoostrzące – samodzielnie ostrzą się podczas pracy.

Dzięki temu masz pewność, że za każdym razem uzyskujesz te samo strzyżenie.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 11/06/2024

Możliwość używania zarówno bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do gniazdka

Wbudowany akumulator NiMH pozwala Ci na bezprzewodowe użytkowania maszynki do 30 minut.

Niestety czas ładowania jest niemiłosiernie długi i wynosi prawie 14 godzin.

Na szczęście, jeśli zapomnisz ją naładować, a chcesz się ostrzyc, to istnieje możliwość podłączenia jej do gniazdka elektrycznego i korzystania z niej w takiej postaci [*].

Zawartość zestawu

Po otwarciu pudełka znajdziesz następujące rzeczy:

  • maszynkę do włosów Remington Alpha HC5150
  • 2 nasadki grzebieniowe: mała [3/6/9/12/15/18/21 mm] i duża [24/27/30/33/36/39/42 mm]
  • instrukcję obsługi
  • szczoteczkę do czyszczenia
  • buteleczkę z olejem do smarowania ostrzy
  • ładowarkę
remington-alpha-hc5150-zawartosc-zestawu

Remington HC5150 - podsumowanie

Pomimo kilku niedociągnięć takich, jak:

  • słabej jakości nasadki
  • szybko nagrzewający się silnik
  • możliwość regulacji długości przycinania tylko, co 3 mm

To jeśli wziąć pod uwagę, to co otrzymujesz w zamian [zwłaszcza w stosunku do ceny], to jak najbardziej jest to model wart polecenia, który cieszy się świetnymi opiniami w internecie.

Remington HC5150 opinie
Źródło: Ceneo.pl

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 11/06/2024

Facebook
Twitter
Pinterest

Spis Treści [Pokaż]