Maszynka do Strzyżenia Włosów Braun HC5050 Opinie i Recenzja [2024]

Strzyżarka Braun HC5050 opinie

Szybkie podsumowanie recenzji​​​

Jeśli szukasz niedrogiej strzyżarki do domowego zastosowania, która nie jest wymagająca w użyciu, to Braun HC5050 będzie dobrym wyborem.

16 długości strzyżenia, możliwość używania zarówno bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do gniazdka, wodoodporność... wszystko, to czyni ją jednym z najlepszych wyborów w tym przedziale cenowym.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Braun HC5050 - plusy i minusy

Możliwość przycinania włosów w zakresie od 0,5 mm do 35 mm

Minimalna długość przycinania to 0,5 mm [same ostrza, bez używania nasadek], a maksymalna to 35 mm [przy użyciu dużej nasadki grzebieniowej].

2 grzebienie z 16 ustawieniami długości (3-35 mm)

Strzyżarka do włosów Braun HC5050

W komplecie ze strzyżarką otrzymujesz 2 regulowane nasadki grzebieniowe, które umożliwiają Ci wybór 1 z 16 ustawień długości:

  • mały grzebień [3-24 mm] – 3/6/9/12/15/18/21/24 mm
  • duży grzebień [14-35 mm] – 14/17/20/23/26/29/32/35 mm

Niestety regulacja odbywa się, tylko co 3 mm – jeśli lubisz cieniować prawie od 0, to raczej będzie ciężko to zrobić przy pomocy tej maszynki.

Długość zmienia się za pomocą znajdującego się na środku korpusu przycisku – wystarczy, że przesuniesz go w górę lub w dół, aby zmienić długość.

Braun HC5050 test

Stalowe ostrza

Ostrza zamontowane w modelu HC5050 wykonane są ze stali nierdzewnej i samoczynnie się ostrzą podczas obcinania włosów.

Dzięki temu masz pewność, że przy każdym przycinaniu włosów otrzymujesz tę samą efektywność.

Stalowe ostrza znajdują się za plastikową osłoną, którą można łatwo otworzyć, wystarczy podważyć ją  kciukiem do góry.

Ostrza wymagają smarowania po każdym czyszczeniu – w pudełku znajdziesz małą butelkę z olejem.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

100% wodoodporność

Dzięki temu możesz myć ostrza pod bieżącą wodą w celu szybkiego i łatwego czyszczenia – nie da się ukryć, że jak na ten przedział cenowy jest to praktycznie niespotykana funkcja.

Aczkolwiek w przypadku grubszych włosów czasami i tak trzeba użyć dodanej do zestawu szczoteczki.

Braun HC5050 ładowanie

Możliwość używania bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do prądu

Ładowarka jest podłączana w dolnej części urządzenia. 

Maszynka może być używana będąc podłączoną do gniazdka – jest to bardzo przyjemna opcja, która przydaje się gdy zapomnisz o wcześniejszym naładowaniu. 

A trzeba wspomnieć, że nie należy ono do najszybszych – czas ładowania baterii od 0 do 100% wynosi 8 godzin

W pełni naładowana bateria wystarcza na około 40 minut bezprzewodowego przycinania [*].

Zawartość pudełka

Po otwarciu pudełka w środku znajdziesz:

  • strzyżarkę Braun HC5030
  • mała nasadka grzebieniowa [3–24 mm] – 3/6/9/12/15/18/21/24
  • duża nasadka grzebieniowa [14-35 mm] – 14/17/20/23/26/29/32/35 mm
  • szczoteczkę do czyszczenia
  • olej do smarowania
  • etui do przechowywania strzyżarki i akcesoriów
  • ładowarkę
  • instrukcję
Braun HC5050 zawartość zestawu

Braun HC5050, a Braun HC5090 - porównanie

Jeśli chodzi o parametry techniczne, to HC5090 ma je takie same, jak HC5050… no różni się kolorem, jak możesz zobaczyć poniżej.

Jedyna znacząca różnica to podstawka do ładowania, na której możesz umieścić maszynkę.

Czy jest to warte dołożenia kilkudziesięciu złotych… odpowiedź na to pytanie pozostawiam Tobie – klikinj tutaj i sprawdź najlepszą ofertę dla Bruan HC5090.

Baun HC5050,a Braun HC5090 porównanie modeli

Braun HC5050 - podsumowanie

Podsumowując, mogę stwierdzić, że Braun wprowadził na rynek doskonałą maszynkę do strzyżenia, która świetnie sprawdzi się do domowego użytku.

Nie ciągnie włosów, ma dużą prędkość cięcia i świetną ergonomię, poza tym jest lekka i może być używana bezprzewodowo.

Braun HC5050 opinie użytkowników

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Facebook
Twitter
Pinterest

Spis Treści [Pokaż]