Strzyżarka Braun HC5030 Opinie i Recenzja [2024]

Braun hc5030 opinie

Szybkie podsumowanie recenzji​​​​

Jeśli szukasz domowej strzyżarki do przycinania włosów dzieciom lub prostego skracania włosów, która dobrze leży w ręku, jest banalna w użyciu i nie spustoszy Ci portfela, to Braun HC 5030 będzie świetnym wyborem.

16 długości strzyżenia, 100% wodoodporność i możliwość korzystania zarówno bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do prądu czyni ją jednym z najlepszych wyborów w tym segmencie cenowym.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Maszynka do strzyżenia Braun HC5030 - plusy i minusy

Możliwość przycinania włosów w zakresie od 0,5 mm do 35 mm

Minimalna długość przycinania wynosi 0,5 mm [bez nasadki grzebieniowej], a maksymalna 35 mm [przy użyciu większej nasadki].

Maszynka do strzyżenia Braun HC5030

2 grzebienie z 16 ustawieniami długości (3-35 mm)

Przy pomocy 2 regulowanych nasadek grzebieniowych możesz wybierać spośród 16 ustawień długości:

  • mały grzebień [3-24 mm] – 3/6/9/12/15/18/21/24 mm
  • duży grzebień [14-35 mm] – 14/17/20/23/26/29/32/35 mm

Długość przycinania jest regulowana, co 3 mm – nie jest to zbyt porywająca wartość i może być ciężko przy użyciu tych nasadek otrzymać zadowalające efekty cieniowania.

Regulacja długości odbywa się przy pomocy znajdującego się na środku korpusu przycisku – wystarczy lekkie pchnięcie kciukiem, aby zmienić długość.

Maszynka do włosów Braun HC 5030

Stalowe ostrza

Ostrza zrobione są ze stali nierdzewnej i są samoostrzące – samoczynnie ostrzą się przy każdym obcinaniu, co zapewnia powtarzalność procesu przycinania za każdym razem.

Przymocowane są one do plastikowej podstawki, którą można podnieść do góry.

Dzięki czemu łatwiej wyczyścić ostrza i pozbyć się resztek włosów, które dostały się do środka.

Ostrza wymagają smarowania po każdym czyszczeniu – w pudełku znajdziesz małą butelkę z olejem.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

100% wodoodporność

Biorąc pod uwagę cenę tej strzyżarki, to jest to bardzo duża zaleta. 

Gdyż w tym przedziale cenowym odporne na wodę maszynki praktycznie nie istnieją.

Znacząco ułatwia, to czyszczenie urządzenia

Wystarczy, że przepłukasz ostrza i grzebienie wodą, i to wszystko – nie zapomnij tylko ich ponownie nasmarować olejem po wyschnięciu.

Działa bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do gniazdka

Maszynka do strzyżenia Braun może być używana nawet wtedy, gdy jest podłączona do gniazdka.

Jeśli nie przeszkadza Ci wałęsający się kabel, to nie ma najmniejszego problemu -możesz jej używać bezprzewodowo.

W pełni naładowana bateria wystarcza na 40 minut bezprzewodowego użytkowania.

Pełne ładowanie trwa niestety aż 8 godzin

Kontrolka LED, która jest zintegrowana z włącznikiem zasilania.

Pokazuje, kiedy urządzenie ładuje się oraz kiedy jest w pełni naładowane:

  • podczas ładowania kontrolka świeci się stale na zielono
  • gdy bateria jest w pełni naładowana, kontrolka gaśnie

Zawartość pudełka

W pudełku znajdziesz [*]:

  • strzyżarkę Braun HC5030
  • mała nasadka grzebieniowa [3–24 mm] – 3/6/9/12/15/18/21/24
  • duża nasadka grzebieniowa [14-35 mm] – 14/17/20/23/26/29/32/35 mm
  • szczoteczkę do czyszczenia
  • olej do smarowania
  • ładowarkę
  • instrukcję
Braun hc5030 opinie

Braun HC5030, a Braun HC5050 - porównanie

Model HC5050 tak samo, jak Braun HC5030 jest wyposażony w dwie nasadki.

Jedyna różnica to dodanie etui, w którym możesz umięścić maszynkę i resztę akcesoriów.

I to wszystko!

Oczywiście HC5050 jest o kilkadziesiąt złotych droższy niż HC5030, a płacisz tylko za etui, które szczerze mówiąc, jest marnej jakości – kliknij tutaj i sprawdź dokładną cenę modelu HC5050.

braun-hc5030-braun-hc5050-porownanie

Strzyżarka Braun HC5030 - podsumowanie

Braun HC 5030 to świetnie wyglądająca maszynka do strzyżenia, która jest wszechstronna i co najważniejsze wygodna w użyciu

Posiadanie aż 2 nasadek pozwala Ci na korzystanie z aż 16 różnych ustawień długości.

No i 100% wodoodporność czyni czyszczenie jej po każdym obcinaniu bezproblemowym.

Podsumowując, jeśli szukasz przyzwoicie wycenionej strzyżarki, do domu dla Siebie i dzieci, to Braun HC5030 będzie dobrym wyborem.

Braun HC5030 opinie użytkowników

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Facebook
Twitter
Pinterest

Spis Treści [Pokaż]