Maszynka do Strzyżenia Włosów Braun HC5010 Opinie i Recenzja [2024]

Maszynka do włosów Braun hc5010 opinie

Szybkie podsumowanie recenzji​​

Jeśli szukasz maszynki do użytku domowego do przycinania włosów dla dzieci, która dobrze leży w ręku, jest lekka, łatwa w użyciu i co najważniejsze tania to Braun HC 5010 spełni wszystkie te kryteria.

Niczym szczególnym się nie wyróżnia, no może poza tym, że jest wodoodporna, ale za to cena jest jak najbardziej adekwatna do możliwości, które oferuje

Nie wierzysz, to kliknij poniższy przycisk i sprawdź dokładną cenę.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Braun HC5010 - plusy i minusy

Możliwość przycinania włosów w zakresie od 0,5 mm do 21 mm

Minimalna długość przycinania wynosi 0,5 mm [same ostrza, bez nasadki grzebieniowej], a maksymalna 24 mm [przy użyciu dołączonej do zestawu nasadki grzebieniowej].

maszynka-do-strzyzenia-braun-hc5010

1 grzebień z 8 ustawieniami długości (3-24 mm)

Przy pomocy regulowanej nasadki grzebieniowej możesz wybierać spośród 8 ustawień:

  • 3/6/9/12/15/18/21/24 mm

Regulacja długości cięcia odbywa się, co 3 mm.

Nie da się ukryć, nie jest to zbyt porywająca wartość i nie oczekuj przy jej użyciu jakiś świetnych efektów w przypadku cieniowania.

Zmiana długości odbywa się przy pomocy znajdującego się na środku korpusu przycisku, który przesuwasz w górę lub w dół.

braun-hc-5010-ostrza

Stalowe ostrza

Ostrza zostały wykonane ze stali nierdzewnej i podobnie, jak w innych modelach strzyżarek są samoostrzące – samoczynnie ostrzą się podczas procesu obcinania.

Osadzone są one w plastikowej podstawce, którą można podnieść do góry, aby łatwiej wyczyścić ostrza i pozbyć się resztek włosów, które dostają się do środka komory.

Jej pojemność nie jest zbyt duża, podczas obcinania długich i grubych włosów może dojść do konieczności jej opróżnienia.

Ostrza powinny być smarowane po każdym użyciu przy pomocy dołączonego do zestawu oleju.

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

100% wodoodporność

Urządzenie jest wodoodporne, co jak na ten przedział cenowy jest dość rzadko spotykane.

Dzięki temu czyszczenie urządzenia staje się proste i szybkie.

Wystarczy, że po skończonym strzyżeniu przepłuczesz całą maszynkę pod bieżącą wodą i pozostawisz do wyschnięcia – nie zapomnij jej powtórnie nasmarować.

Możliwość używania zarówno bezprzewodowo, jak i po podłączeniu do gniazdka

Po pełnym naładowaniu baterii, które trwa około 8 godzin, możesz korzystać ze strzyżarki w trybie bezprzewodowym przez około 40 minut.

Jeśli zapomnisz naładować baterię, to nie ma najmniejszego problemu – wystarczy, że podłączysz urządzenia do gniazdka.

Zawartość pudełka

W opakowaniu znajdziesz:

  • strzyżarkę Braun HC5010
  • grzebień 3–24 mm
  • szczoteczkę do czyszczenia
  • olej do smarowania
  • ładowarkę
  • instrukcję
Braun Seria 5 HC5010 zawartość zestawu

Braun HC5010 vs HC5030

Jeśli chodzi o parametry techniczne, to HC5030 ma je takie same, jak HC5010… no różni się trochę kolorem, ale to chyba mało ważne.

Jedyna różnica to zamiast jednej nasadki, jak w przypadku HC 5010 model HC 5030 posiada dodatkowo drugą nasadkę:

  • mała nasadka – 3-24 mm [3/6/9/12/15/18/21/24]
  • większa nasadka – 14-35 mm [14/17/20/23/26/29/32/35]

Oczywiście nie muszę Ci mówić, że model Braun HC5030 jest droższy niż opisywany tutaj HC5010 – kliknij tutaj i sprawdź dokładną cenę maszynki Braun HC5030.

braun-hc5010-braun-hc50

Braun HC5010 vs HC5050

Model HC5050 posiada podobnie jak Braun HC5030 dwie nasadki grzebieniowe. 

Oprócz tego producent do zestawu dołączył dodatkowe etui, w które możesz spakować maszynkę i akcesoria. 

Szczerze, to nie za bardzo rozumiem sens tego posunięcia. 

Model jest o kilkadziesiąt złotych droższych niż opisany przed chwilą HC5030, a jedyna różnica to etui, a raczej kosmetyczka, która jest wątpliwej jakości – kliknij tutaj i sprawdź cenę modelu HC5050.

Braun HC5010 a Braun HC5050 porównanie

Braun HC5010 - podsumowanie

Czy warto rozważyć jej zakup?

Robi to, do czego została stworzona, czyli obcina włosy, głównie na głowie, ale można także używać jej do przycinania brody

Nie wyróżnia się niczym szczególnym w porównaniu z innymi prostymi maszynkami poza wodoodpornością.

Jeśli szukasz czegoś nieskomplikowanego, taniego i masz zamiar używać jej głównie do skracania włosów, to jak najbardziej warto rozważyć zakup.

Braun HC5010 opinie
Źródło: Ceneo.pl

Kliknij poniżej, aby sprawdzić najniższą cenę na dzień 12/07/2024

Facebook
Twitter
Pinterest

Spis Treści [Pokaż]